UnityNews in UA

Відправити у відставку заступник голови Одеської облради від ОПЗЖ: для винесення питання до зали не вистачає підписів «Батьківщини»

{news-title}
UnityNews Головний редактор UnityNews in UA
Відправити у відставку заступник голови Одеської облради від ОПЗЖ: для винесення питання до зали не вистачає підписів «Батьківщини»

Депутати Одеської облради не поспішають відправляти у відставку заступника голови від ОПЗЖ Вадима Шкаровського.

Для винесення питання до зали не вистачає підписів «Батьківщини», повідомив «Думський» ініціатор звільнення, лідер фракції «Європейська Солідарність» Михайло Шмушкович.

Вперше про необхідність відставки Шкаровського заговорили на сесії 3 червня. Тоді ж і розпочався збір підписів за це рішення.
Через два тижні під документом підписалися всі 10 депутатів «ЄС», один представник «Батьківщини» (Олександр Барський). Крім того, публічно заявили про підтримку Сергій Митрофанський (Батьківщина) та Алла Гінак (За майбутнє).
Наразі підписний лист перебуває у приймальні голови облради.

«Багато депутатів від «Довіряй справам» та «Слугам народу» обіцяли підтримати цю ініціативу, і я думаю, що їхні підписи будуть, — пояснює Михайло Шмушкович. – Але мене найбільше дивує позиція «Батьківщини», адже якщо всі вони підпишуться, це буде достатня кількість голосів, щоб це рішення потрапило до сесійної зали, де, я певен, воно пройде».


Зазначимо, на позачерговій, тринадцятій сесії, що відбулася 3 червня, Шмушкович зажадав відставки та позбавлення депутатського мандату заступника голови Одеської облради Вадима Шкаровського.

Шкаровський представляє в облраді проросійську партію ОПЗЖ, яка від сьогодні заборонена в Україні.

Багато депутатів були присутні на сесії дистанційно, що не дало можливості провести таємне голосування за відставку заступника голови. Тоді ж, 3 червня, фракція ЄС подала відповідний проект рішення та ініціювала збір.

Нагадаємо, Вадим Шкаровський неодноразово заперечував факт російської агресії проти України, а 19 лютого 2022 року, за п'ять днів до початку повномасштабної війни, назвав територіальну оборону Збройних сил "бандформуваннями":

«Сьогодні міноборони російської федерації заявило, що всі військові частини закінчили свої планові навчання та повертаються до місць своєї дислокації. А ми знову створюємо якісь об'єднання. Ми це пройшли у 2014-2015 роках, коли такі «об'єднання» віджимали в когось їхній бізнес і самі вирішували, хто для них внутрішній ворог, а хто ні. Це такі бандформування, інакше я їх назвати не можу», - заявив він.


Крім того, він неодноразово називав Революцію Гідності «державним переворотом», цитував Геббельса та поширював фейки про кількість загиблих під час пожежі в одеському Будинку профспілок 2 травня 2014 року.


Читайте нас у Instagram "UnityNews"
Підписуйтесь на нас у Telegram "UnityNews"

Вас зацікавлять також наступні новини


Реклама


Оставить комментарий