UnityNews in UA

Як інтегруватися у студентське життя

{news-title}
Єлизавета Ковальова Головний редактор UnityNews in UA
Як інтегруватися у студентське життя

Не рідко ми чуємо історії від минулих студентів, що "та мені той універ нічого не дав", "безглуздо потрачені грощі", "ніяких песпектив" та інше.


Не буду брехати, об'єктивно кажучи більшість навчальних програм в українських вищих закладах - застаріла, але є багацько "але". Зважаючи на реалії, у нинішній час скопилось багато факторів що заважають інтегруватися суденту. З 2020 - коронавірус, на часі - війна. Але й у часи без цих факторів студенти казали те ж саме про навчання у ВНЗ. У цій статті я приведу невеличкі лайфхаки, які Ви можете викорстовувати, щоб отримати максимум з навчання у ВНЗ.


Давайте на хвильку перемістимося у недалеке майбутнє перемоги України і проаналізуємо лайфхаки для навчання у оффлайн режимі без обмежень:


1) Зажди, ЗАВЖДИ використовуй можливості

Навіть, якщо хтось говоре що це "не круто" або "нащо на це витрачати час", а ти спробуй, дійсно візьми і спробуй.

Рідко хто може чітко  відповісти у свої 15-17 років, а ким я точно хочу бути, тому що ще мало що спробував. Найкращий шлях знайти своє діло - пробувати! І студентські ініціативи дуже добре у цьому допомагають.


Приклади:

  1. Гуртки (акторство, вокал, журналістика, тощо) Нема? Заснуй😉
  2. Спортивні секції (спорт ніколи не буде зайвим, особливо, коли у гуртожитку немає горячої води, а у спортзалі є)
  3. Майстер класи (часто практикуються з'їзди від фірм, які розказують про себе студентам, щоб у майбутньому знайти гарних працівників)
  4. Інші позанавчальні заходи

2) Зв'язки

Виходячи з першого пункту, можні зробити логічний висновок, що з збору людей зі схожими вподобаннями можна знайти однодумців, друзів, а може й навіть майбутніх партенів.


Авже ж вечірки, прогулянки і т.д. теж важливі для студентського життя, але пам'ятай алкоголь вивітриться тай проговорити за щось корисне захочеться)))


3) Підробіток


Так, це теж частина життя багатьох студентів. Навіть звичайний підробіток на літо може навчити самостійності, розподілу коштів і переосмислити цінність грошей.


Багатьом, тільки поступившим, абітурієнтам, вчорашнім школярам батьки не давали достатньо грошей щоб школяр міг навчитися їх розподіляти, максимум на одноразові потреби. То ж підробіток може допомогти не тільки заробити перші свої гроші, а й надати можливість знайти іншу роботу або вирости у кар'єрному напрямку.


4) ВІдпочинок разом


Зміна середовища завжди допомогає зблизитися різним людям, можна, наприклад, завести звичай відпочивати на природі компанією у травні, ходити разом на вистави або концерти тощо.


Якщо у Вас маленька група, можно запропонувати ініціативу усьому курсу і знайти однодумців або таких ж самих активних людей.


У наступній статті приведемо лайфхаки інтегрування у студентське життя у онлайн режимі. Став вподобайку, якщо цікаво uas


Частина 2


Слава Україні ua


Читайте нас у Instagram "UnityNews"
Підписуйтесь на нас у Telegram "UnityNews"

Вас зацікавлять також наступні новини


Реклама


Оставить комментарий