UnityNews in UA

Росія не залишає планів повністю або частково анексувати Харківську область, - ISW

{news-title}
UnityNews Головний редактор UnityNews in UA
Росія не залишає планів повністю або частково анексувати Харківську область, - ISW

Російська влада не залишає спроб анексувати, крім Донбасу та півдня України, Харківську область.

Про це повідомляє UnityNews in UA з посиланням на дані Інституту вивчення війни (ISW).

Окупаційна влада Харківської області, що підтримується Росією, заявила, що Харківська область є "невід'ємною частиною російської землі", вказуючи на те, що Кремль, ймовірно, має намір анексувати частину або всю Харківську область.

Російський окупаційний уряд у Харківській області оприлюднив новий прапор для окупаційного режиму із зображенням російського імператорського двоголового орла та символів із харківського герба XVIII ст.

"Використання окупаційним урядом Харківської області образів та риторики імперської Росії, що чітко вказують на анексію... і це підкріплює попередню оцінку ISW про те, що Кремль має ширші територіальні цілі, ніж захоплення Донецької та Луганської областей або навіть утримання півдня України" - відзначають аналітики.

Ключові висновки аналітиків ISW:

  • Російські війська продовжували безуспішні штурми на північний захід від Слов'янська і вели наступальні дії на схід від Сіверська з Лисичанська.
  • Окупанти продовжували локалізовані атаки на північний захід від міста Харків, ймовірно, намагаючись захистити російські наземні лінії зв'язку в цьому районі.
  • Загарбники продовжують стикатися з нестачею особового складу та техніки, покладаючись на старі бронетранспортери та запускаючи нові кампанії прихованої мобілізації.
  • Російські війська продовжували висувати умови для анексії Донбасу, Харківської області та півдня України.

ISW зазначає, що 9 липня російські війська не отримали підтверджених територіальних досягнень біля міста Харкова, але продовжували спроби ймовірних руйнівних атак, щоб перешкодити українським контратакам.


Читайте нас у Instagram "UnityNews"
Підписуйтесь на нас у Telegram "UnityNews"

Вас зацікавлять також наступні новини


Реклама


Оставить комментарий