UnityNews in UA

В Україні можуть зрівняти всі пенсії: названо причину

{news-title}
UnityNews Головний редактор UnityNews in UA
В Україні можуть зрівняти всі пенсії: названо причину

Українцям виплачуватимуть пенсії, навіть якщо економічне становище в країні ще погіршиться. При цьому пенсійні виплати громадянам можуть зрівняти, залишивши лише символічну різницю у сумах. На жаль, багато пенсій можуть сатии нижчими. Залишених сум вистачить лише задоволення фізіологічних потреб.

Такі прогнози щодо виплати пенсій під час війни дали у ПФУ та в Інституті демографії. Причому прогнози Пенсійного фонду більш оптимістичні.

Так, у ПФУ запевнили, що щомісячні виплати пенсій продовжуватимуть у запланованих розмірах. Досі уряду та Пенсійному фонду вдавалося виплатити всі пенсії та навіть виконувати зобов'язання щодо підвищення виплат, взяті ще до війни, каже керівник правління ПФУ Євген Капінус.


Так само продовжуватиметься й надалі, запевнили у ПФУ. Щоправда, через військові дії не завжди і не скрізь вдається здійснити виплати до визначеного числа, але протягом місяця гроші приходять усім.

Директор Інституту демографії та соцдосліджень Елла Лібанова також переконана, що держава не залишить людей похилого віку зовсім без грошей. Навіть, якщо для виплати пенсій знадобляться додаткові дотації з бюджету (крім тих, що вже були заплановані), ці гроші будуть знайдені, переконана учена.

"Держава в 21 столітті не може допустити, щоб непрацездатна людина голодувала", - каже Лібанова.

Проте, якщо війна затягнеться надовго, то, можливо, уряду доведеться вдатися до зрівнювання пенсій. Між більшими та меншими пенсіями можуть залишити лише незначну символічну різницю. Причому, на жаль, це вирівнювання буде не в бік підтягування менших пенсій до більших, а навпаки - у бік зниження великих пенсій до рівня маленьких.

Таким чином, держава нікого з пенсіонерів без грошей не залишить, проте зведе всі виплати лише до забезпечення фізіологічного виживання.

У такій ситуації залишається тільки сподіватись, що війна в Україні закінчиться раніше, ніж виправдається прогноз ученої.


Читайте нас у Instagram "UnityNews"
Підписуйтесь на нас у Telegram "UnityNews"

Вас зацікавлять також наступні новини


Реклама


Оставить комментарий