UnityNews in UA

Війна виявилася дорогою та стратегічно шкідливою для Росії, - розвідка Британії

{news-title}
UnityNews Головний редактор UnityNews in UA
Війна виявилася дорогою та стратегічно шкідливою для Росії, - розвідка Британії

Шість місяців тому країна-агресор РФ розпочала повномасштабне вторгнення в Україну з метою скинути уряд та окупувати більшу частину країни. До квітня російські лідери зрозуміли, що це їм не вдалося, і повернулися до скромніших цілей на сході та півдні України.

Про це свідчать дані британської розвідки.

"Сьогодні виповнюється 31 річниця Незалежності України. Від 2014 року диктатор Путін намагався застосувати поєднання сили та дипломатії примусу, щоб посилити та зміцнити вплив Росії в Україні та втручатися в її суверенні справи", - йдеться в  повідомленні.


У розвідці Британії нагадали, що Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну шість місяців тому з метою повалення уряду та окупації більшої частини країни. Але вже у квітні російські лідери зрозуміли, що це їм не вдалося, і повернулися до більш скромних цілей на сході та півдні України. 

"Наступ на Донбасі просувається мінімально, і Росія очікує на велику українську контратаку. В оперативному відношенні Росія відчуває нестачу боєприпасів, транспортних засобів та особового складу", - йдеться у повідомленні.


Крім того, як зазначають у розвідці Британії, знизився моральний дух у багатьох частинах збройних сил РФ, в армії спостерігаються проблеми. Дипломатична влада РФ зменшилася, а її довгострокові економічні перспективи похмурі.

"Через шість місяців ясно, що війна виявилася дорогою та стратегічно шкідливою для Росії", - констатують у розвідці.

Читайте нас у Instagram "UnityNews"
Підписуйтесь на нас у Telegram "UnityNews"

Вас зацікавлять також наступні новини


Реклама


Оставить комментарий