UnityNews in UA

Великий пшик: продаж російської зброї стрімко падає

{news-title}
UnityNews Головний редактор UnityNews in UA
Великий пшик: продаж російської зброї стрімко падає

Форум «Армія-2022», який проходив у Москві з 15 по 21 серпня і, за даними міноборони Росії, прийняв делегації з 72 країн, завершився з провальним результатом для російського військово-промислового комплексу.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Незважаючи на те, що рекламувати зброю їздив особисто російський фюрер владимир путін, який пообіцяв «найсучасніші зразки» союзникам Росії, обсяг укладених «рособоронекспортом» закордонних контрактів впав у 6 раз.

Держкорпорація, що входить у холдинг «ростех», яка виконує функції монопольного експортера озброєнь, за підсумками форуму уклала лише два договори на 390 млн доларів, повідомляють кремлівські ЗМІ з посиланням на прес-службу міноборони. Роком раніше на тому ж форумі було укладено 20 контрактів на 2 мільярди євро.

Попит на російську зброю падає в тому числі після того, як увесь світ побачив її в дії в Україні: війна завдала «величезного удару» по репутації російських постачальників, говорить президент американського Wilson Center, а минулого посол, Марк Грін.

«Я не думаю, що якась країна, побачивши, як примітивні російські бомби підривають будівлі, скаже: так, це те, що нам треба», пояснює він.


Крім того, саме виробництво озброєнь виявилося на межі колапсу: санкції відрізали російських виробників від імпортних компонентів, а таких у різних видах озброєнь — не менше 450, з'ясували експерти Royal United Services Institutе. Вони досліджували 27 видів зброї, захопленої в Україні, в тому числі дрони «Орлан-10» та танки Т-90, і дійшли висновку, що сотні деталей зарубіжних виробників замінити неможливо.

За даними Стокгольмського інституту вивчення проблем миру (SIPRI), росія, як і раніше, посідає друге місце в світі за експортом зброї, хоча й втратила 26% своєї частки за останні п'ять років.

Найбільшими покупцями російських озброєнь є Індія, Китай, Єгипет та Алжир. В ці країни пішло 73% російських військових поставок. Крім того, на РФ приходить більше половини збройового імпорту Іраку та В'єтнаму.

Зрив контрактів із ключовими клієнтами означатиме «геополітичну катастрофу» для кремля, каже старший науковий співробітник Center for New American Security Семуель Бендетт.


Читайте нас у Instagram "UnityNews"
Підписуйтесь на нас у Telegram "UnityNews"

Вас зацікавлять також наступні новини


Реклама


Оставить комментарий