UnityNews in UA

ФБР та розвідка Британії виступили зі спільним попередженням про викрадення Китаєм технологій

{news-title}
UnityNews Головний редактор UnityNews in UA
ФБР та розвідка Британії виступили зі спільним попередженням про викрадення Китаєм технологій

Захоплення Китаєм Тайваню «призведе до одного з найжахливіших збоїв у роботі бізнесу, які коли-небудь бачив світ»

Директор ФБР заявив, що уряд Китаю становить загрозу економічній безпеці двох країн та їх союзників.

Глава ФБР та лідер британської внутрішньої розвідки висловили тривогу з приводу дій уряду Китаю, попередивши лідерів ділової спільноти, що Пекін має намір викрадати їхні технології для отримання конкурентної вигоди, передає Голос Америки.

Директор ФБР Крістофер Рей засудив економічне шпигунство та хакерські операції Китаю, а також зусилля китайського уряду щодо придушення інакодумства за кордоном.

Виступ Рея був примітним тим, що проходив у лондонській штаб-квартирі MI5 спільно з генеральним директором відомства Кеном Маккаллумом, що мало продемонструвати солідарність Заходу.

«Ми постійно бачимо, що саме китайський уряд є найбільшою довгостроковою загрозою нашій економічній та національній безпеці, і під нашою я розумію безпеку обох наших країн, а також наших союзників у Європі та в інших регіонах», – сказав Рей.


Маккаллум заявив, що уряд Китаю та його «прихований тиск по всьому світу» є «якісно новим викликом, з яким ми зіткнулися».

«Це може здатися абстракцією, але це реально та актуально, – сказав він. – Нам треба говорити про це. Нам треба діяти.

Представник посольства Китаю у Вашингтоні Лю Пен'юй відкинув підозри західних лідерів, заявивши Associated Press, що Китай «виступає рішуче проти будь-яких форм кібератак» і назвав звинувачення безпідставними.

«Ми ніколи не будемо заохочувати, підтримувати чи потурати кібератакам», – заявив він.

Коментуючи поточну напруженість у відносинах між Китаєм і Тайванем, Рей підкреслив, що будь-яке насильницьке захоплення Тайбея Пекіном «приведе до одного з найжахливіших збоїв у роботі бізнесу, які коли-небудь бачив світ».

Минулого тижня директор національної розвідки США Евріл Хейнс заявила на заході у Вашингтоні, що немає жодних ознак того, що голова КНР Сі Цзіньпін готовий захопити Тайвань силою.

Однак вона зауважила, що китайський лідер, схоже, «розвиває потенціал» для такого розвитку подій для досягнення ширшої мети китайського уряду – возз'єднання з Тайванем.


Рей ухилився від відповіді на питання, чи стало захоплення Тайваню більш ймовірним після російського вторгнення в Україну. При цьому він зауважив: «У мене немає підстав вважати, що інтерес Пекіна до Тайваню якось зменшився”.

Директор ФБР висловив сподівання, що Китай зрозумів, що буде, «коли ви переоцінюєте свої можливості», що, на його думку, сталося з росією в Україні.


Читайте нас у Instagram "UnityNews"
Підписуйтесь на нас у Telegram "UnityNews"

Вас зацікавлять також наступні новини


Реклама


Оставить комментарий