UnityNews in UA

На Херсонщині зв’язок із більшістю громад встановити не вдається - ОВА

{news-title}
UnityNews Головний редактор UnityNews in UA
На Херсонщині зв’язок із більшістю громад встановити не вдається - ОВА
На тимчасово захопленій території Херсонщини встановити зв’язок з більшістю громад не вдається.

Про це у Фейсбуці повідомляє Херсонська ОВА, передає Укрінформ.

«Ситуація на тимчасово окупованій Херсонщині залишається стабільно важкою. Нині відсутній мобільний зв’язок та частково інтернет на території області, яка перебуває під тимчасовою окупацією. На деокупованих територіях області, у Кочубеївській та Нововоронцовській тергромадах мобільний зв’язок є частково», - йдеться у повідомленні.


В ОВА запевняють, що робота з відновлення мобільного зв’язку та інтернету від українських операторів проводиться.

Утім, нині зв’язок з більшістю громад встановити не вдається. "Окупанти вживають усіх заходів, аби позбавити громадян України доступу до правдивої інформації. Вони намагаються підключити інтернет та мобільний зв’язок через російських провайдерів та операторів", - заявляє ОВА.


За її інформацією, на території Херсона інтернет працює від російських провайдерів. Доступ до частини українських інтернет-джерел можливий лише через сервіси VPN.

Як повідомлялося раніше, у Херсонській області 30 травня зник інтернет та мобільний зв'язок від українських операторів. В ОВА закликають мешканців області не надавати паспортних даних для придбання сім-карт російських операторів мобільного зв’язку.

Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації заявила, що найближчим часом відновити зв'язок у Херсонській області, найімовірніше, не вдасться, оскільки обладнання перебуває під контролем окупаційного режиму та російських військових.

Через відсутність мобільного зв'язку Херсонська область може втратити можливість користуватися банкінгом, заявив голова обласної ради Олександр Самойленко. Вже виникли проблеми з базовими виплатами – зарплатами бюджетникам, соціальними виплатами.


Колаборант Кирило Стремоусов заявив, що «найближчим часом» має відбутися перехід Херсонської області на російську банківську систему, цьому має сприяти «перехід на російський зв'язок».


Читайте нас у Instagram "UnityNews"
Підписуйтесь на нас у Telegram "UnityNews"

Вас зацікавлять також наступні новини


Реклама


Оставить комментарий