Командири окремого загону спецпризначення "Азов" Денис Прокопенко та 36-ї окремої бригади морської піхоти Сергій Волинський записали спільне відеозвернення з оточеного росіянами Маріуполя.

Фактично вони підтвердили успішне з'єднання однієї частини морпіхів із азовцями – та здачу в полон ворогу іншої.

Ролик опублікували у Telegram-каналі пресслужби полку "Азов".

"Вчора ми об'єдналися із гідними бійцями з батальйону морської піхоти, справжніми воїнами, героями, які залишилися вільними своїй присязі, вірними українському народу і надалі продовжують обороняти з нами місто. Це справжні чоловіки, які обрали шлях війни.  Не робіть героїв з дезертирів і бійців, які добровільно здалися в полон. Вони обрали шлях ганьби і в жодному разі цих людей героїзувати не варто", – зазначив Прокопенко.

Волинський додав: "Провели успішну операцію із полком "Азов". Приєдналися до них. Провели успішне перегрупування. Продовжуємо виконувати бойові завдання. Наш моральний дух сильний, ми знаємо, що ми робимо, навіщо ми тут. Ми будемо робити усе необідне для успішного виконання нашого бойового завдання".

Ніхто з них не уточнив, яка кількість бійців об'єдналася, а скільки були взяті у полон рашистами. Варто також зауважити, що донедавна Волинський був заступником командира батальйону. Ймовірно, тепер майор виконує обов'язки командира підрозділу – через відсутність або загибель старших за званням побратимів.