UnityNews in UA

Війна в Україні: оперативні дані Генштабу ЗСУ станом на ранок 13 квітня

{news-title}
UnityNews Головний редактор UnityNews in UA
Війна в Україні: оперативні дані Генштабу ЗСУ станом на ранок 13 квітня

Станом на початок 49-ї доби повномасштабного вторгнення Росії в Україну, ворог продовжує завдавати ракетно-бомбових ударів по об’єктах цивільної інфраструктури.

Про це йдеться у повідомленні Генерального штабу Збройних Сил України у Facebook.

Зокрема повідомляється, що протягом минулої доби, 12 квітня, російські окупанти завдали ракетно-бомбових ударів по цивільній інфраструктурі у Харківській та Запорозькій областях. Окрім цього ворог активно проводить повітряну розвідку.

Стало відомо, що до 26 квітня РФ запровадила на прикордонних з Україною областями та у тимчасово окупованому Криму “жовтий” рівень терористичної загрози. Ймовірно, це пов’язано з переміщенням військової техніки, озброєння та особового складу на територію України.

Російські загарбники також продовжують залучати до війни проти України “добровольців”. За наявною інформацією, у Ленінградській області РФ вже сформовано батальйон таких добровольців, куди входить близько 400 осіб. До батальйону входять виключно військовослужбовці, які мають досвід ведення бойових дій. Вони доправлені в Україну для посилення одного із підрозділів 42-ої мотострілецької дивізії 58-ої загальновійськової армії.

На Сіверському напрямку є ймовірність утримання у прикордонних з Україною районах Курської області РФ окремих підрозділів задля проведення демонстрацій дій з метою сковування українських військових.

На Слобожанському напрямку продовжується часткове блокування та артилерійські обстріли Харкова. На деяких тимчасово зайнятих територіях ворог починає формувати підрозділи так званої “народної міліції”. Для виконання зазначених заходів здійснює відповідну роботу.

На Донецькому і Таврійському напрямках противник продовжував завдавати авіаційних ударів по Маріуполю. Веде наступ в районі металургійного комплексу “Азовсталь” та морського порту.

На Південнобузькому напрямку ворог намагається оволодіти окремими населеними пунктами, успіху не має.

На території Донецької та Луганської областей захисниками України за минулу добу відбито шість атак ворога. Українські воїни знищили дві одиниці автомобільної техніки та три артилерійські системи противника.

Угрупованням Повітряних Сил Збройних Сил України за попередню добу збито ворожий літак Су-25. Противник суттєво зменшив використання авіації у зв’язку з погодними умовами.


Читайте нас у Instagram "UnityNews"
Підписуйтесь на нас у Telegram "UnityNews"

Вас зацікавлять також наступні новини


Реклама


Оставить комментарий