Про це розповів керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко в ефірі 24 каналу.

За його словами, перший напрямок – Польща й країни Балтії. Зараз до них додалися ще й Швеція і Фінляндія.

Другий напрямок – Балкани. Там російська влада намагається використовувати свій вплив для постійної дестабілізації ситуації.


Росія ніяк не заспокоїться, що не змогла втримати Чорногорію від руху на Захід. Зараз ледь не з якоюсь частотою посол Росії у Боснії і Герцеговині повторює: якщо Боснія надумає рухатися до НАТО, то можуть бути дуже серйозні наслідки. Це теж один з напрямків. -Олександр Мусієнко

Як зазначив військовий експерт, якби Росії таки вдалося досягти успіху у війні проти України, то вона могла б спокуситися на агресію щодо однієї з країн НАТО. Однак питання у тому, чи вистачило б у неї на це ресурсів.

Мусієнко також зауважив, що своєю недолугою військово-політичною політикою Кремль лише призводить до поганих для себе результатів. Наприклад, якщо раніше Росія та Фінляндія мали доволі непогані відносини, то зараз усе це зламано.

Важливо! Збройні Сили України дають відсіч ворогу. Ми – під надійним захистом наших військових. А міжнародні партнери підтримують Україну і накладають санкції на Росію.