Unity News in UA

Росія планує теракти на своїй території, щоб звинуватити Україну – розвідка

Російські окупанти планують здійснити теракти на своїх територіях, щоб звинуватити Україну та посіяти антиукраїнські настрої в суспільстві.

Про це повідомляє Головне управлення розвідки Міноборони.

“Російські спецслужби планують серію терактів з мінуванням і підривом житлових будинків, лікарень та шкіл у російських населених пунктах. А також нанесення ракетно-бомбових ударів по місту Білгород чи одному з міст Криму”, – заявив голова ГУР, генерал-майор Кирило Буданов.


Водночас він наголосив, що керівництво РФ хоче емоційно сколихнути російське суспільство і ще більше налаштувати громадян проти українців. У разі теракту Росія звинуватить Україну, зокрема добровольчі батальйони ЗСУ, які нібито планують наступ, щоб помститися за звірства в Бучі та Краматорську.


“Останніми днями російська влада дедалі активніше розганяє маховик антиукраїнської істерії. У Білгородській і Курській областях активно риються окопи, нагнітається паніка щодо уявного наступу українських добровольчих батальйонів і диверсійних груп”, – резюмував Буданов.


24 лютого Президент РФ Володимир Путін оголосив війну Україні та розпочав масштабне вторгнення. По низці українських міст були завдані ракетні удари, атаковані військові об’єкти Збройних сил України.

В Україні запроваджено воєнний стан. Президент Володимир Зеленський оголосив загальну мобілізацію.

Перейти на сайт