UnityNews in UA

Британська розвідка підтвердила, що тіла вбитих у Бучі лежали з кінця березня

{news-title}
UnityNews Головний редактор UnityNews in UA
Британська розвідка підтвердила, що тіла вбитих у Бучі лежали з кінця березня

За даними британської розвідки, тіла вбитих російським військовими жителів Бучі лежали на вулицях міста з кінця березня. Це видно на опублікованих супутникових знімках.

Про це у Twitter повідомило Міністерство оборони Британії з посиланням на дані розвідки.

На оприлюднених супутникових кадрах від 21 березня видно щонайменше вісім тіл вбитих.

"Аналіз супутникових знімків від 21 березня 2022 року показує не менше восьми упізнаних тіл, що лежать на вулиці Бучі Київської області. Буча була окупована російськими збройними силами до 31 березня 2022 року", – зазначили у британському відомстві.

Ці знімки розвінчують черговий фейк Міністерства оборони Росії про те, що начебто під час перебування російських військ у Бучі не постраждав жоден місцевий мешканець, а фото вбитих людей є постановними.

 

Що відомо

  • 5 квітня міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський повідомив, що російські військові-мародери залишали розтяжки чи гранати у квартирах у Бучі, де знаходили українську символіку чи документи чоловіків-військових.
  • Бучанський міський голова Анатолій Федорук закликав депутатський корпус, співробітників комунальних підприємств та соціальних працівників повернутися до міста.
  • Україна вимагає від світової спільноти розслідувати злочини Росії зокрема у Київській області. Станом на вечір 2 квітня у Бучі виявили приблизно 280 загиблих місцевих жителів, похованих у братських могилах. Місто майже місяць було окуповане військами РФ. 4 квітня міська влада Бучі повідомила, що у місті може бути набагато більше замордованих росіянами українців. Правоохоронці виявили катівню росіян в підвалі одного з дитячих санаторіїв Бучі. Міноборони опублікувало імена військових РФ, які вчинили злочини у місті.
  • Міністерство закордонних справ Великої Британії закликало виключити Росію із Ради ООН з прав людини через системне вчинення злочинів проти людяності, зокрема після дій російських військових щодо цивільних у Бучі.
  • Буча — не одиничний випадок жорстокого поводження з цивільними. Доповідь Human Rights Watch, складена зі свідчень очевидців, розповідає також про випадки у селі Старий Биков у Чернігівській області, Ворзелі у Київській області, Малій Рогані у Харківській області. Також генпрокурорка України Ірина Венедіктова повідомила, що станом на 4 квітня відомо, що цивільних жертв російського вторгнення на Київщині найбільше не в Бучі, а у Бородянці.

Читайте нас у Instagram "UnityNews"
Підписуйтесь на нас у Telegram "UnityNews"

Вас зацікавлять також наступні новини


Реклама


Оставить комментарий