Unity News in UA

В Україні 2,9 мільйона гектарів заповідних площ - під загрозою знищення загарбниками

За підрахунками природоохоронців, під загрозою знищення через воєнні дії перебувають майже 200 територій Смарагдової мережі — 2,9 мільйона гектарів, які потребують охорони на загальноєвропейському рівні.

Про це повідомляє Міндовкілля, передає UnityNews.

«Бойові дії, які розпочали російські загарбники, охопили третину площ природно-заповідного фонду України. Як наслідок, значних втрат зазнають заповідники та національні парки. За підрахунками науковців, під загрозою знищення перебувають майже 200 територій Смарагдової мережі. Це 2,9 млн га, які потребують охорони на загальноєвропейському рівні та важливі для рідкісних у Європі видів і природних оселищ», — йдеться у повідомленні.

Зокрема, в зоні активних бойових дій опинились цілинні нерозорані степи, крейдяні схили на Донеччині, приморські екосистеми у південних областях, болота на півночі. Ці території є природними ареалами рідкісних і ендемічних видів рослин, занесених до Червоної книги України.

У Міндовкілля підкреслюють, що за всі свої злочини агресор обов’язково нестиме відповідальність.

Як повідомлялося раніше, Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів збирає інформацію про злочини, скоєні російською федерацією проти довкілля в Україні, для того, щоб потім позиватися у міжнародних судах.

24 лютого розпочався новий етап російсько-української війни. Російські війська в Україні обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.


Перейти на сайт