UnityNews in UA

В Україні розгорнуто децентралізований зв’язок dComms, який працюватиме без Інтернету

{news-title}
UnityNews Головний редактор UnityNews in UA
В Україні розгорнуто децентралізований зв’язок dComms, який працюватиме без Інтернету

За словами представників канадської компанії eQualit, через війну росії проти України, є невеликий шанс того, що Україна буде частково або повністю позбавлена підключення до Інтернету. Через це традиційні комунікаційні сервіси, у своїй більшості, будуть недоступними.

У цьому випадку корисними будуть децентралізовані комунікації, і 5 українських міст вже мають необхідну інфраструктуру. Децентралізовані сервіси dComms складаються з чату Element, який підтримує наскрізне шифрування, Delta Char- шифрованого сервісу для обміну повідомленнями, який нагадує WhatsApp, месенджеру Briar, який працює з використанням мережі Tor та протоколу Bluetooth, браузера CENO, який працює з обмеженим підключенням до Інтернету, а також VPN-сервісу NewNode, який використовує однорангову мережу.

Сторінка платформи dComms вже містить всю основну інформацію про можливості цих сервісів та дані про те, як їх використовувати. Головні принципи – захист даних користувачів і децентралізований підхід, який дозволяє сервісам працювати при проблемах з Інтернетом.


Читайте нас у Instagram "UnityNews"
Підписуйтесь на нас у Telegram "UnityNews"

Вас зацікавлять також наступні новини


Реклама


Оставить комментарий