UnityNews in UA

Корови з розбомбленої ферми на Миколаївщині переїхали до Дрогобича

{news-title}
UnityNews Головний редактор UnityNews in UA
Корови з розбомбленої ферми на Миколаївщині переїхали до Дрогобича

Понад 120 корів з ферми на Миколаївщині, яка знаходиться на лінії фронту та постраждала від ворожих обстрілів, доставили до Дрогобича (Львівська обл.).

Про це говориться у повідомленні Дрогобицької міської ради. 

Як зазначається, ферма у с. Українка на Миколаївщині зруйнована ворожими обстрілами на 80%. Попри це там залишалося багато великої рогатої худоби. 

Заступник міського голови Андрій Ковч розповів, що після телефонних переговорів та контакту з керівником господарства Людмилою Голуб команда дрогобичан взялась організовувати порятунок корів з колективного господарства «Авангард» в селі Українка.

«Ми обдзвонили з два десятки контактів для найму малого транспорту, з десяток контактів щодо найму великих скотовозів, але марно. План евакуації впродовж двох днів змінювався кожну годину. Село Українка піддається постійним ворожим обстрілам важкою артилерією і літаками. 60% села знищено. Ще наприкінці минулого тижня при спробі евакуації корів рашистами було пошкоджено два великих скотовози, вбито тварин, але найгірше… вбито людину. Через це ніхто не погоджувався їхати на ферму», — розповідає він.


Допомогти з перевезенням корів зголосилась компанія-перевізник ТОВ «БВА». Так, завдяки вдало розробленому плану і співпраці з ЗСУ 120 корів вдалось успішно вивезти з фронтової території.

Їх планують прилаштувати на базі комунального фермерського господарства «Тарком».


Читайте нас у Instagram "UnityNews"
Підписуйтесь на нас у Telegram "UnityNews"

Вас зацікавлять також наступні новини


Реклама


Оставить комментарий