UnityNews in UA

Що відбувається у Київській області (оперативна інформація станом на 24 березня)

{news-title}
UnityNews Головний редактор UnityNews in UA
Що відбувається у Київській області (оперативна інформація станом на 24 березня)

У КОВА розповіли, про ситуацію на Київщині станом на 24 березня, передає СтройОбзор.

Так, сили оборони продовжують вести оборонну операцію на Східному, Південно-Східному та Північно-Східному напрямках. На жодному із них противнику не вдалося досягти успіху.

Угруповання військ стримують противника на зазначених напрямках, проводять стабілізаційну операцію та виконання завдань територіальної оборони.

Авіація ворога продовжує активні дії, завдає ударів з повітря, протягом останньої доби зафіксовано понад 250 літаковильотів (на 60 більше ніж 22 березня). Основними цілями противника залишаються об’єкти військової та цивільної інфраструктури у Київській, Харківській,  областей.

Противник продовжує втрачати живу силу та техніку на всіх напрямках.

В містах та селах, що чинять мирний опір військам окупантів, ті вдаються до мародерства, насильства стосовно мирного населення.

Сил оборони змогли покращити позиції в Ірпіні, Макарові та с. Мощун.

Протягом 23 березня зафіксовано більше 30 обстрілів російськими військами житлових масивів та соціальної інфраструктури.

Найбільші руйнування внаслідок обстрілів у Бучанському (Ірпінська, Бучанська, Макарівська, Бородянська, Дмитрівська громади), Броварському (Великодимерська громада), Вишгородському районах (Димерська, Іванківська громади), Фастівському районі ( с. Ясногородка).

Радіаційна ситуація на Київщині стабільна.

СИТУАЦІЯ ПО РАЙОНАХ КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ:

Білоцерківський район

Ніч пройшла спокійно. Декілька сигналів повітряної тривоги. Обстрілів на території району не зафіксовано. Ситуація контрольована в усіх територіальних громадах. Планується робота гуманітарного коридору Біла Церка-Макарів-Житомир

Бориспільський район

Ніч пройшла спокійно, обстрілів не зафіксовано, хоча сигнал повітряної  тривоги лунав декілька разів. Ситуація в Бориспільській, Переяславській, Яготинській міських, Вороньківській, Гірській, Дівичківській, Золочівській, Пристоличній, Студениківській, Ташанській, Циблівській сільських ОТГ контрольована.

Бучаський район

Макарівська, Бучанська, Ірпінська, Дмирівська  громади залишаються під постійним обстрілом ворога.  Багато сіл в окупації, що приближує гуманітарну катастрофу. Постійно ведуться бої на Житомирській трасі. Ворог проводить повітряну розвідку

Немишаївська територіальна громада – ворог окопався, інфраструктура зруйнувана, зв’язку практично немає. 

Бучанська територіальна громада – ворог окопався, інфраструктура зруйнована. Постійні обстріли.

Гостомельська територіальна громада – переміщення технікою ворога, йшов бій. Інфраструктура зруйнована.

Ірпінська територіальна громада – Ірпінь бій. ЗСУ покращило свої позиції та контролює 85% міста. Інфраструктура зруйнована. Постійно обстріли.

Коцюбинська громада – мінометний обстріл

Білогородська, Вишнева, Борщагівська громади під контролем місцевих органів влади.

Броварський район

Ніч з 23 на 24 березня минула спокійно.

У населених пунктах Баришівської, Калитянської, Великодимерської та Калинівської територіальних громад спостерігається присутність ворожої техніки. У результаті бойових дій на території цих громад завдано значних ушкоджень інфраструктурі та житловому фонду. Внаслідок ворожих обстрілів є багато пошкоджених будинків місцевих мешканців. Періодично чутно постріли. Ситуація в даній частині району залишається напруженою.

Ситуація в Березанській, Броварській міських, Згурівській селищній та Зазимській сільській громадах без змін, контрольована. Об’єкти критичної інфраструктури працюють у звичному режимі.

Проводилася евакуація населення за  3 – ма гуманітарними коридорами. А саме, було здійснено вивезення мешканців населених пунктів, тахих, як Велика Димерка, Світильня та Богданівка. За 3 – ма маршрутами до місця призначення прибули 15 автобусів та 184 власних автомобілі.  Загальна кількість евакуйованого населення становить 1270 осіб, серед них 159 дітей. По приїзду, всім евакуйованим надана перша допомога, продукти харчування та тимчасове житло. Всі маршрути з евакуації населення Броварського району проведені за відповідними схемами.

ГУМАНІТАРНІ КОРИДОРИ

Сьогодні готуються декілька гуманітарних коридорів з Богданівки, Великої Димерки, Бервиці.

Вишгородський район

Ситуація в районі залишається напружена, але контрольована. Вишгородська, Петрівська та Пірнівська територіальні громади – населенню надається необхідна допомога, здійснюється патрулювання вулиць.

В окупованих Іванківській, Димерській та Поліській територіальних громадах гуманітарна катастрофа, відсутній зв‘язок, електропостачання, продукти харчування та ліки. Продовжується евакуація людей з окупованої Димерської громади. Славутич повністю ізольований. Є потреба в продуктах харчування та медикаментах, пальному.

Обухівський район

Уся територія Обухівського району перебуває під контролем Обухівської  районної військової адміністрації. Усі об’єкти критичної інфраструктури на території громад району працюють у звичайному режимі. Ситуація стабільна, контрольована. Васильківська територіальна громада – комендантська година запроваджена з 20.00 23.03.2022 по 14.00 25.03.2022

Фастівський район

У районі всі об’єкти критичної інфраструктури на території громад працюють у звичайному режимі. Ситуація стабільна та контрольована. На частині АЗС відсутнє пальне. Фастівська міська територіальна громада приймає біженців та надає допомогу в їх розміщенні. Лікарні приймають поранених.

У 9 громадах Фастівського району проводиться дистанційне навчання.

За отриманими даними с Ясногородка обстріляна ворогом. Є руйнування приватного сектору. Інформація уточняюється.

В усіх районах продовжується робота з нарощування оборони. Сили територіальної оборони – в підвищеній боєготовності. Зміцнюються блокпости, зводяться фортифікаційні оборонні споруди. Йде боротьба з диверсантами.

ЕЛЕКТРИЧНЕ ПОСТАЧАННЯ 

За оперативною інформацією ПрАТ «ДТЕК Київські регіональні електромережі»:

Залишаються знеструмленими 498 населених пунктів, 157580 споживачів. Протягом минулої доби включено електропостачання 28 населених пунктів. Відновлено електропостачання 8495 споживачам.

Аварійно-відновлювальні роботи в області продовжуються, щойно бригади отримують можливість їх безпечно виконувати.

За оперативною  інформацією АТ «Київоблгаз»:

ПОСТАЧАННЯ ГАЗУ

Наразі без газопостачання 73 населених пунктів Бучанського, Вишгородського, Броварського, Фастівського районів. Всього відключено  130589 абонентів.

 Загалом відновлено газопостачання у 4-х населених пунктах: Зозулі (Васильківська ТГ), Дзвінкове (Боярська ТГ), Любимівка (Дмитрівська ТГ) та Ясногородка (Бишівської ТГ) для 803 споживачів.

За добу працівники ДСНС виїжджали на ліквідацію 20 пожеж (3 – в житловому секторі, 1 – на підприємстві, 14 – трав’яний настил, 2 – сміття). Постраждалих та загиблих внаслідок цих пожеж не було.

Більше 10 загорань приватних будинків по різним адресам в Ірпіні, та с. Горенка Бучанського району внаслідок обстрілів ворога. Техніка до гасіння не залучалась. Ведуться активні бойові дії. Біля сел Пісківка та Горбовичи внаслідок обстрілів – загорання лісу.

Протягом доби співробітниками ДСНС виявлено та знешкоджено одну ракету противника в Фастівському районі.

За минулу добу на спецлінію «102» та чергову частину Головного управління надійшло 75 заяв та повідомлень громадян про підпал, вибух, замінування, пов’язаних безпосередньо з російською агресією. Всього за весь час війни надійшло 3328 заяв. Найбільша кількість повідомлень надходять з Броварського, Бучанського та Вишгородського районів.


Читайте нас у Instagram "UnityNews"
Підписуйтесь на нас у Telegram "UnityNews"

Вас зацікавлять також наступні новини


Реклама


Оставить комментарий