DataLife Engine / Як приготувати окрошку на сироватці: холодний обід влітку

Як приготувати окрошку на сироватці: холодний обід влітку

У години літньої спеки так хочеться з’їсти щось холодне. Гарячі борщі й супи на обід готувати навіть бажання нема, а їсти — тим більш. Тому популярністю користуються різні рецепти окрошки. Хтось називає окрошку “олів’єм із кефіром” і не їсть, а хтось один раз пробую покуштувати — і розуміє, що це дуже смачно.

Подробиці

Починаємо готувати:
1. Нарізаємо дрібними кубиками всі інгредієнти, іноді редиску ріжуть кільцями, але ми рекомендуємо однакової квадратної форми. Змішуємо все у мисці.

2. У дволітрову каструлю наливаємо сироватку, додаємо, гірчицю, сметану, сіль та перець (на смак). Гарненько перемішуємо до однорідності, щоб на дні не було осаду від гірчиці.

3. Змішуємо овочі та рідку основу, після чого додаємо порізану ковбаску. До речі, якщо ви не полюбляєте ковбасу, то можна відварити м’ясо — курятина чи яловичина — і додати холодний бульйон у пропорції зі сироваткою 1:1.

4. Не потрібно чекати, доки настоїться, додавайте свіжу зелень — і обідайте.

8-07-2022, 19:34
Вернуться назад