UnityNews in UA

ЗСУ можуть звільнити Маріуполь до кінця року – Генерал Ходжес

{news-title}
UnityNews Головний редактор UnityNews in UA
ЗСУ можуть звільнити Маріуполь до кінця року – Генерал Ходжес

Українські захисники можуть деокупувати захоплені території, серед яких і Маріуполь Донецької області, вже до кінця року

Таку думку висловив генерал армії США Бен Ходжес в інтерв’ю “Радіо Свобода”.

На питання щодо боїв поблизу Бахмуту, де останні тижні точаться найбільш запеклі бої, колишній командувач Сухопутних сил США у Європі відповів: ” Я думаю, що результат операцій на сході вже неминучий. Україна досягла незворотного імпульсу”.

Ходжес, аналізуючи ситуацію на фронті, розділив контранступ Сил оборони України на праве крило (Херсонський напрямок) та ліве — операція у східних регіонах. “Ліве крило контрнаступу — це операція, яка спустилася з Харкова, зараз є біля Донецька і рухається на Маріуполь”, — пояснив генерал.


Саме ця операція ЗСУ, на його думку, призведе до визволення Маріуполя. Він вважає, що росіянам не вистачить мотивації та ресурсів утримувати окуповане навесні місто.

“Згадайте, коли росіяни атакували Маріуполь, які були обставини? Це були українські воїни, які захищали Батьківщину. Вони були звідти. І тому у вас є воля до боротьби, моральний фактор, якщо хочете, рішучість солдатів, які захищають свій дім. Будь-які російські війська, які є в Маріуполі, нічого не захищають. Ніхто з них не захоче бути там. Вони побачать, що опинилися в пастці спиною до Азовського моря, а це зовсім інший збіг обставин”, — пояснив свою думку генерал Ходжес.


Він також зазначив, що росіяни мають проблеми із логістикою.

“Більшість їхнього обладнання найвищої якості була знищена або недоступна через те, що їхня логістична система настільки виснажена”, — зауважив він.


Бен Ходжес вважає, що східний та південний наступ призведуть до звільнення Криму до літа: “Обидва ці крила сходяться до Криму. І коли вони (українські військові — ред.) наближатимуться все ближче й ближче, вони зможуть застосувати HIMARS та інші засоби високоточного ударів великої дальності для ураження російських цілей у Криму.

І як тільки вони почнуть застосовувати високоточну зброю по російських авіабазах і пунктах зберігання чи матеріально-технічного забезпечення та військово-морських об’єктах у Криму, то я думаю, що Крим стає непридатним для оборони росіян. І саме тому, я вважаю, Україна звільнить Крим до літа”.


Читайте нас у Instagram "UnityNews"
Підписуйтесь на нас у Telegram "UnityNews"

Вас зацікавлять також наступні новини


Реклама


Оставить комментарий