UnityNews in UA

США перекинули елітний десантний підрозділ до кордону Румунії з Україною

{news-title}
UnityNews Головний редактор UnityNews in UA
США перекинули елітний десантний підрозділ до кордону Румунії з Україною
101-ша повітряно-десантна дивізія армії США була розгорнута в Європі вперше за майже 80 років на тлі різкого зростання напруженості між росією та очолюваним США військовим альянсом НАТО.

Про це повідомляє UnityNews in UA із посиланням на CBS News.

Повідомляється, що один з найелітніших американських десантно-штурмових підрозділів розташовується в Румунії, менш ніж за 5 км від кордону з Україною.

«Ми готові захищати кожен дюйм землі НАТО. Ми приносимо з собою унікальні можливості повітряного штурму», - заявив заступник командира дивізії бригадний генерал Джон Лубас.


Наразі 4700 американських військових зі 101-ї повітряно-десантної дивізії проходять спільні навчання разом зі своїми румунськими колегами поблизу румунсько-українського кордону.

Полковник Едвін Маттейдесс, командир 2-ї бригадної бойової групи, заявив, що він і його війська були найближчими американськими силами до бойових дій в Україні. Зі свого боку, зазначив він, вони «уважно спостерігали» за російськими військами, «створювали цілі для вправ» і проводили навчання, які «в точності повторюють те, що відбувається під час війни».

Журналісти CBS News зазначають, що командири 101-ї повітряно-десантної дивізії США неодноразово казали їм, що вони завжди «готові до бою хоч сьогодні ввечері», і у разі ескалації бойових дій або нападу росії на НАТО, вони «повністю готові перетнути кордон в Україну».


Як повідомляв Укрінформ, раніше у США заявили, що продовжать міжнародну взаємодію для забезпечення України системами ППО.


Читайте нас у Instagram "UnityNews"
Підписуйтесь на нас у Telegram "UnityNews"

Вас зацікавлять також наступні новини


Реклама


Оставить комментарий