UnityNews in UA

Допомога Україні продовжуватиметься, незалежно від результатів виборів до Конгресу США, — Дубовик

{news-title}
UnityNews Головний редактор UnityNews in UA
Допомога Україні продовжуватиметься, незалежно від результатів виборів до Конгресу США, — Дубовик

Допомога Україні з боку США продовжуватиметься незалежно від результатів виборів до Конгресу. Загалом на допомогу Україні в США вже розписано 53 млрд плюс додаткові 12 млрд дол. Є вже зобов’язання постачань на такі суми.

Про це сьогодні, 20 жовтня, в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив директор Центру міжнародних досліджень Володимир Дубовик.

“Вона продовжуватиметься, бо Трамп та його прихильники в Республіканській партії не захоплять більшість у Конгресі. Республіканці можуть отримати більшість у Палаті представників. Але в Республіканській партії є не лише трампісти, які ставлять під сумнів необхідність допомоги Україні, яка є масованою такою системною. А є люди представники більш традиційнішого крила Республіканської партії, яка існувала ще задовго до Трампа, які вважають, що потрібно займати жорстку позицію в галузі міжнародної безпеки і, зокрема, жорстко тиснути на Росію, підтримувати Україну. Тому востаннє, коли голосування було велике за колишнім пакетом допомоги Україні, 57 осіб проголосували проти неї приблизно з 450 осіб, які є в Палаті представників”, — сказав він.

Дубовик зазначив, що навіть якщо умовно можна сказати, що Трамп проведе більше, можливо, навіть удвічі більше (він матиме близько 100), все одно це менше, ніж четверта частина. І це половина лише однієї Республіканської партії.

“Тож він не зможе заблокувати з такою кількістю людей допомогу українцям. Тим більше що, в принципі, деякі з них, які кажуть сьогодні, що, може, не треба Україні так багато грошей передавати, а використовують це в межах передвиборчого процесу. Не виключено, що деякі з них, прийшовши вже до влади, якщо переможуть на виборах, займуть свої місця в Конгресі, можуть і необов’язково дотримуватися цього правила. І, звичайно, багато залежатиме від керівництва Республіканської партії, пана Кевіна Маккарті, наприклад. Який, швидше за все, й надалі керуватиме фракцією у Палаті представників. Але в принципі, не можна так думати, що 8 числа відбудуться вибори і вже 9 буде ця допомога припинена, вона продовжуватиметься. Дивлячись уперед, можна сказати, що нам поки нема про що хвилюватися”, — вважає експерт.


Читайте нас у Instagram "UnityNews"
Підписуйтесь на нас у Telegram "UnityNews"

Вас зацікавлять також наступні новини


Реклама


Оставить комментарий