UnityNews in UA

Санкції проти ЄС блокують 4 країни

{news-title}
UnityNews Головний редактор UnityNews in UA
Санкції проти ЄС блокують 4 країни

Ухвалення нового пакету санкції Євросоюзу проти Росії затримується через позицію Угорщини, Греції, Кіпру та Мальти

Про це повідомляє Politico.

За даними джерел американського видання кілька країн не погоджуються з обмеженням ціни на російську нафту. Серед незгодних — Угорщина, Кіпр, Греція та Мальта, чиї танкери перевозять більшу частину російської нафти до ЄС.

Угорщина хоче, щоб їй дозволили реекспортувати до сусідніх країн ЄС російську нафту, яку вона отримує трубопроводом завдяки винятку з попереднього пакета санкцій. Проте країни ЄС стурбовані тим, що Будапешт отримає несправедливу перевагу на єдиному ринку. Один зі співрозмовників Politico попередив, що ЄС може обмежити ціни й на трубопровідну нафту. У такому разі Угорщина не зуміє накласти вето, оскільки це вважається торговим заходом, який вимагає лише більшості голосів ЄС.

Кіпр, Греція і Мальта стурбовані, що ЄС “вистрілить собі в ногу”, якщо заборонить їхньому танкерному флоту перевозити російську нафту, коли аналогічна заборона не буде запроваджена іншими великими судноплавними країнами — Туреччиною, Індією та Індонезією. 

Посли країн ЄС мають намір цього тижня провести додаткові зустрічі для обговорення нових санкцій.

“Я вважаю, нам знадобиться ще одна чи дві зустрічі з представниками країн для досягнення угоди”, – заявив один із європейських високопосадовців. Відомо, що посли мають намір узгодити новий пакет санкцій до 7 жовтня.


 


Читайте нас у Instagram "UnityNews"
Підписуйтесь на нас у Telegram "UnityNews"

Вас зацікавлять також наступні новини


Реклама


Оставить комментарий