UnityNews in UA

Ердоган пропонує стати посередником у питанні окупованої ЗАЕС

{news-title}
UnityNews Головний редактор UnityNews in UA
Ердоган пропонує стати посередником у питанні окупованої ЗАЕС

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган запропонував зробити Туреччину посередником у питанні окупованої російськими військами Запорізької АЕС, як це було у "зерновій угоді".

Про це він сказав під час телефонної розмови з президентом росії володимиром путіним, цитує Anadolu Agency.

Управління зв'язку при президентові Туреччини повідомило, що Ердоган та путін обговорювали регіональні питання, зокрема розвиток експорту зерна, ситуацію на Запорізькій АЕС, а також турецько-російські відносини.

У розмові з путіним Ердоган заявив, що Туреччина може відіграти посередницьку роль у питанні Запорізької АЕС, як це зробили в "зерновій угоді".

Окрім обговорення окупованої російськими військами української АЕС, Ердоган та путін говорили також про АЕС "Акую" — атомну електростанцію, що будується на південному узбережжі Туреччини за російським проєктом. У цьому питанні глави Туреччини та рф "підтвердили свою рішучість діяти відповідно до плану".


Ердоган та путін домовилися докладно обговорити всі ці питання на зустрічі в Самарканді, де вони зустрінуться з нагоди саміту Шанхайської організації співробітництва 15-16 вересня.

Довідка

31 серпня місія Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) прибула до Запоріжжя, щоб відвідати атомну електростанцію в тимчасово захопленому Енергодарі.

1 вересня, росіяни обстріляли дорогу по наперед узгодженому маршруту руху місії. Також війська рф з мінометів обстрілювали місто Енергодар. Пізніше загарбники відкрили вогонь із РСЗО та з гелікоптерів. Повідомлялося про загиблих і поранених.

На ЗАЕС залишилися п'ять представників місії МАГАТЕ, які продовжать роботу на станції.

Запорізька АЕС, найбільша атомна станція в Європі, з 4 березня захоплена російськими військовими. Відтоді на майданчику станції загарбники розміщують військову техніку та боєприпаси, обстрілюючи прилеглу територію.


Читайте нас у Instagram "UnityNews"
Підписуйтесь на нас у Telegram "UnityNews"

Вас зацікавлять також наступні новини


Реклама


Оставить комментарий