UnityNews in UA

Україна може приймати рішення, як може виглядати мирний процес - канцлер Австрії

{news-title}
UnityNews Головний редактор UnityNews in UA
Україна може приймати рішення, як може виглядати мирний процес - канцлер Австрії

Країни-члени ЄС мають чітко демонструвати Україні, що вона сама приймає рішення, як має виглядати можливий мирний процес із росією.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про це заявив федеральний канцлер Австрії Карл Негаммер під час спільної з прем’єр-міністром Угорщини пресконференції у четвер у Відні.

"Потрібно з усією серйозністю підходити до цієї війни. З усією серйозністю потрібно займатися варіантами, щоб російська федерація припинила свої бойові дії. І ми повинні також бути спроможними, як незалежні вільні нації в ЄС, сигналізувати Україні: вона приймає рішення, як може виглядати можливий мирний процес", - наголосив Негаммер.

Відповідно до нього, країни ЄС, зі свого боку, мають "допомагати та підтримувати Україну у знаходженні цього шляху", тримаючи відкритими "мости та канали комунікації, щоб і далі можна було говорити".

Крім того, країни Євросоюзу мають давати Україні сигнал, що вони й надалі залишаються згуртованими та рішучими.

"Те, що ми в будь-якому випадку повинні робити – нам треба давати Україні сигнал, що ми, як і раніше, є чіткими та рішучими. І тут я не бачу якихось розбіжностей, також з угорського боку. Чітко та рішуче стояти: що ми не сприймемо те, що загарбницька армія нападає на незалежність держави", - зазначив Негаммер.

Зі свого боку, угорський прем’єр на пресконференції у Відні продовжував критикувати стратегію Євросоюзу щодо нападу рф на Україну, як і спрямовував критику в бік НАТО, заявляючи, що збройна підтримка України "не веде до перемоги України". Він закликав до зміни стратегії, бо "без зміни стратегії не буде миру", а "без миру ми не зможемо вирішити наші проблеми".

Канцлер ФРН Олаф Шольц на спільній з лідерами України, Франції, Італії та Румунії пресконференції у Києві у червні заявляв, що у росії мають усвідомити, що вони не будуть нав’язувати свої умови миру ані Україні, ані Заходу.


Читайте нас у Instagram "UnityNews"
Підписуйтесь на нас у Telegram "UnityNews"

Вас зацікавлять також наступні новини


Реклама


Оставить комментарий