UnityNews in UA

Посол Бродський розповів, як Ізраїль оцінював здатність України відбити російську агресію.

{news-title}
UnityNews Головний редактор UnityNews in UA
Посол Бродський розповів, як Ізраїль оцінював здатність України відбити російську агресію.

Посол Ізраїлю в Україні Міхаель Бродський розповів, як відбувалася евакуація посольства з Києва напередодні російської агресії та оцінки спроможності України протистояти нападу.

Про це дипломат розповів у бесіді з політичним експертом Юрієм Романенком та радником голови ВП Олексієм Арестовичем.

"Не приховуватиму, ми теж, як і багато хто, вважали, що Україна протримається дня 2-3. Ми думали, що через 3 дні все буде закінчено. Наша експертна спільнота, наші військові про це говорили. Я пам'ятаю, як ізраїльський генерал говорив : ну як можна порівнювати армію Росії та армію України... І коли минув тиждень, потім другий, сталося усвідомлення, що Україна вистоить. Що Україна змогла мобілізуватися, змогла відбити першу агресію і далі війна йде іншим шляхом, ніж ми уявляли Ізраїлі стали інакше ставитися до України", - сказав він.


Бродський також наголосив, що оцінка можливості агресії РФ та необхідності евакуації посольства базувалася на даних від західних союзників:

"Ізраїль не має власних джерел інформації в цьому регіоні. Ми - наддержава на Близькому Сході. Ми в основному покладаємося на інформацію, яку передають американці та англійці", - зазначив він.


Бродський додав, що усвідомив неминучість війни після першого із двох відеозвернень президента РФ Володимира Путіна напередодні вторгнення.


Читайте нас у Instagram "UnityNews"
Підписуйтесь на нас у Telegram "UnityNews"

Вас зацікавлять також наступні новини


Реклама


Оставить комментарий