UnityNews in UA

Спартц пов'язала звинувачення на адресу Єрмака з контролем за використанням Україною допомоги США

{news-title}
UnityNews Головний редактор UnityNews in UA
Спартц пов'язала звинувачення на адресу Єрмака з контролем за використанням Україною допомоги США

Конгресвумен від Республіканської партії Вікторія Спартц пов'язала свої звинувачення проти глави Офісу президента Андрія Єрмака з тим, що в Конгресі США нібито сумніваються, що американська допомога доходить до ЗСУ. Вона навіть заявила, що американська зброя нібито може опинитися у Росії чи Сирії. Про це Спартц сказала в інтерв'ю Європейській правді.

"Я вам чесно буду говорити, що і республіканці, і демократи дуже стурбовані: як ми робитимемо нагляд, якщо витрачатимемо такі великі гроші в Україні? Тобто проблема, про яку я говорю, існує на двопартійному рівні! І вам потрібно її вирішувати. Або якщо ви не можете її вирішити, тоді ваш президент має не ображатися, коли він спілкується із Заходом", – сказала конгресвумен.

10 липня інша конгресвумен, але від демократів, Марсі Каптур, співголова групи підтримки України в Конгресі, нагадала, що Україна бореться за виживання держави та народу, а "ті, хто поширює дикі наративи, спрямовані на підрив позицій українських чиновників під час війни, необачно допомагають Путіну та його пропагандистам".

На запитання, проблема конкретно в Єрмаку чи в процедурі контролю за витрачанням коштів, Спартц відповіла: "Проблема – не Єрмак. У вашій країні є проблеми, які не вирішуються. І коли я питаю, чому вони не вирішуються, то наші люди мені кажуть, що через Єрмака. Тому це й піднялося".

Спартц вважає, що Україна "не готується до війни, не робить потрібних речей".

Як приклад, вона навела те, що, за її інформацією, хтось в Офісі президента нібито розпорядився "забрати" всі місцеві бюджети, "тому міста не можуть оборонятися, не можуть робити необхідне для оборони".

На зауваження журналіста, що в Україні обороною займається не місцева влада, а ЗСУ, і навіть тероборона є їхньою частиною, Спартц сказала: "Я розумію, але міста теж".

Вона заявила, що для неї важливо, "щоб те, що ми постачаємо вам, йшло туди, куди потрібно, і ваші військові це отримували". Спартц сказала, що зараз вона у цьому не впевнена.

"Я не висвітлюватиму деталі, тому що якщо я це скажу, Росія таку пропаганду проведе, що у вас будуть проблеми", – сказала вона.


При цьому представник Конгресу наголосила, що Банкова нібито не погоджується з її ініціативою встановлення системи нагляду. "Я повідомила Києву, що я хочу побачити, але ваша сторона із цим не погодилася. А востаннє, коли я приїхала, вони навіть були проти того, щоб я зустрічалася", – сказала вона.

За словами Спартц, США не знають, що відбувається з їхньою зброєю, коли вона перетинає кордон.

Журналіст поставив уточнююче запитання, чи Спартц не вважає, що американська зброя могла піти не на фронт, а в інші країни. "Ми не знаємо, але може бути! Можливо, і в цьому проблема. Вона може бути в Сирії, вона може опинитися в Росії", – відповіла конгресвумен.

Читайте нас у Instagram "UnityNews"
Підписуйтесь на нас у Telegram "UnityNews"

Вас зацікавлять також наступні новини


Реклама


Оставить комментарий