UnityNews in UA

Берлін виділить МКС ще мільйон євро для розслідування воєнних злочинів на тлі війни рф проти України

{news-title}
UnityNews Головний редактор UnityNews in UA
Берлін виділить МКС ще мільйон євро для розслідування воєнних злочинів на тлі війни рф проти України

КИЇВ. 11 квітня. УНН. Німеччина підтримає Міжнародний кримінальний суд додатковим 1 млн євро для розслідування воєнних злочинів на тлі війни рф проти України, повідомили у Міністерстві закордонних справ країни, пише УНН.

Цитата

"За запитом понад 40 держав-учасниць МКС, включаючи Німеччину, він (прокурор МКС Карім Хан - ред.) оголосив про негайний початок розслідування страшних злочинів, скоєних в Україні, та направив до цієї країни групу слідчих. З цією метою Німеччина надає МКС додаткову суму в один мільйон євро", - вказали у МЗС ФРН.

Деталі

У МЗС ФРН нагадали, що на полях зустрічі міністрів закордонних справ  G7 7 квітня міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок вказала: "Ми єдині перед воєнними злочинами, свідком яких став світ останні кілька днів: ми будемо працювати разом, щоб розслідувати ці злочини, притягнути винних до суду і надати будь-яку підтримку, необхідну для їх розслідування".

Доповнення

За даними Мін'юсту, до Міжнародного кримінального суду у Гаазі через воєнні злочини росії звернулися вже 42 країни. Також окремо є близько 10 країн, які самостійно розслідують злочини рф, вчинені на території України, а також у межах Спільної слідчої групи разом з українськими правоохоронцями і прокуратурою.

Джерело: УНН

Читайте нас у Instagram "UnityNews"
Підписуйтесь на нас у Telegram "UnityNews"

Вас зацікавлять також наступні новини


Реклама


Оставить комментарий