UnityNews in UA

Низка країн має намір постачати сучасну зброю Україні, запаси радянської виснажуються - ЗМІ

{news-title}
UnityNews Головний редактор UnityNews in UA
Низка країн має намір постачати сучасну зброю Україні, запаси радянської виснажуються - ЗМІ

Деякі країни, які підтримують Україну, готові почати допомагати їй переходити від зброї радянських часів на більш сучасну техніку НАТО, враховуючи перспективу, що війна з РФ може затягтися на місяці або роки, пише Bloomberg у суботу.

За даними видання, раніше від постачань сучасної зброї країни утримувалися, щоб уникати процесу навчання українських сил її застосування, проте східні держави НАТО ризикують у якийсь момент залишитися без обладнання радянського виробництва, яке наразі передають Україні.

"Деякі союзники можуть почати навчати українські війська за межами країни, щоб мати можливість обслуговувати й використовувати більш сучасну зброю, за словами осіб, знайомих із дискусіями між "Великою сімкою" та членами НАТО. За словами одного з джерел, мета полягає в тому, щоб допомогти Україні поступово перейти до стандартів типу НАТО", - йдеться у статті.


Раніше міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на зустрічах із представниками НАТО розповів про запит на отримання "якоїсь сучасної зброї" від колеги з іншої країни в перший тиждень війни, який був відхилений через необхідність навчання військ протягом щонайменше двох місяців. "Якби він домовився зі мною на самому початку про те, щоб забезпечити Україну цією зброєю, наші люди якраз пройшли б цю підготовку, і ми б її провели через тиждень-два", - сказав Кулеба журналістам за підсумками зустрічей, не назвавши ні зброю, ні країну.

Міністр закордонних справ Великої Британії Елізабет Трасс заявила журналістам, що союзники підтримують постачання Україні нового та важчого обладнання. "Ми домовилися на двосторонній основі допомогти українським силам перейти від техніки радянських часів до стандартного екіпірування НАТО", - сказала вона.

Проте у виданні зазначають, що нова зброя, яку планують відправити союзники, може не одразу допомогти відбити новий наступ РФ на сході України.


Читайте нас у Instagram "UnityNews"
Підписуйтесь на нас у Telegram "UnityNews"

Вас зацікавлять також наступні новини


Реклама


Оставить комментарий