UnityNews in UA

США в ОБСЄ: За звірства у Бучі слід притягнути до відповідальності всіх - від солдатів на місцях до генералів, які віддають накази

{news-title}
UnityNews Головний редактор UnityNews in UA
США в ОБСЄ: За звірства у Бучі слід притягнути до відповідальності всіх - від солдатів на місцях до генералів, які віддають накази

Сполучені Штати вже давно попереджали, що путінські війська, цілком можливо, будуть чинити звірства у рамках їхньої загарбницької війни.

США засудили звірства російських військ на Київщині та підкреслили необхідності притягнути до відповідальності усіх винних - від солдата до генерала.

Про це заявив постійний представник США при ОБСЄ Майкл Карпентер під час спеціального засідання Постійної ради цієї організації у Відні, - пише Укрінформ. 

"Звіти та фото, які ми побачили, включно з нещодавніми жахливими кадрами з Бучі, свідчать про те, що це не дії якогось одного солдата чи двох. Вони є частиною ширшої тривожної мережі повідомлень про звірства. Усі російські сили - від солдатів на місцях до генералів, які віддають накази, - повинні понести відповідальність за свої дії", - заявив Карпентер.

атаки у містах, які кремль цинічно назвав "звільненими" російськими військами", - додав американський посол.

Усі особи, причетні до будь-яких воєнних злочинів та інші звірств, скоєних в Україні, - включаючи політичне та військове керівництво, - мають бути притягнуті до відповідальності.

"Тому разом з іншими державами-учасницями цієї Ради ми закликаємо до розслідування того, що сталося в Бучі, що діялося в Ірпені та Гостомелі, і що коїться на території України, яка контролюється Росією. Особи, які відповідальні за дії такого характеру, не повинні сумніватися у тому, що кожний вчинений ним злочин буде викрито, і міжнародне товариство притягне їх до відповідальності. Ці дії мають припинитися, і вони мають припинитися зараз", - резюмував Карпентер.



Читайте нас у Instagram "UnityNews"
Підписуйтесь на нас у Telegram "UnityNews"

Вас зацікавлять також наступні новини


Реклама


Оставить комментарий