UnityNews in UA

В Україні зібрали експертів по санкціям для Росії: відбулась перша зустріч

{news-title}
UnityNews Головний редактор UnityNews in UA
В Україні зібрали експертів по санкціям для Росії: відбулась перша зустріч

Глава Офісу президента Андрій Єрмак провів установчу онлайн-зустріч із групою українських та міжнародних експертів, які мають оцінити ефективність введених проти Росії санкцій за її вторгнення в Україну.

У переговорах взяли участь колишній посол США в Росії та екс-радник президента США з національної безпеки Майкл Макфол та екс-координатор Держдепартаменту США із санкційної політики Деніел Фрід, повідомила пресслужба ОП.

Єрмак заявив учасникам бесіди, що санкційний механізм є потужним, і необхідно вийти на щотижневе його посилення.

Найближчим часом союзники України запровадять нові рестрикції проти країни-агресора. Зокрема, під прицілом опиняться ланцюжки критичного імпорту, що передбачає експортний контроль, а також постачальники, які співпрацюють із російським ВПК.

Глава ОП наголосив, що не може бути й мови про скасування, зупинення або зміну санкцій щодо РФ, доки не буде припинено війну, виведено війська з території України, Київ не отримає репарації та компенсації за шкоду, заподіяну Українській державі та її громадянам.

Представники Вашингтона, у свою чергу, погодилися, що тиск на Росію має посилюватися, наголосивши при цьому на важливості зупинки експорту російських нафти і газу.

Перемир'я між Україною і Російською Федерацією буде недостатньо, щоб скасувати британські санкції, заявив прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон.



Читайте нас у Instagram "UnityNews"
Підписуйтесь на нас у Telegram "UnityNews"

Вас зацікавлять також наступні новини


Реклама


Оставить комментарий