Серед них – колишній голова Верховного суду Великої Британії Лорд Нойбергер, королівський радник Річард Гермер, королівський радник Тім Отті, Баронеса Хелена Кеннеді, яка очолює Інститут прав людини Міжнародної асоціації юристів та інші.

Як Робоча група допоможе українцям

Представники організації зможуть:

  • Надавати рекомендації про притягнення до відповідальності підозрюваних у воєнних злочинах. Зокрема, через ООН та регіональні організації.
  • Консультувати та забезпечувати представництво у цивільних та кримінальних справах, які підпадають під закони універсальної юрисдикції. Це допоможе притягнути до відповідальності винних та отримати репарації.
  • Допомагати Україні співпрацювати з Міжнародним кримінальним судом.

Важливо, що представники Групи працюватимуть абсолютно безоплатно.

Вони також отримають допомогу від авторитетних науковців у сфері міжнародного права та організацій: професора Марко Мілановича із Ноттінгемського університету, професора Ендрю Клепема з Женевського академічного інституту, Центру із питань міжнародного управління та врегулювання спорів при Королівському коледжі у Лондоні, Фонду Клуні "За справедливість" та Інституту прав людини Міжнародної асоціації юристів.

Ми вдячні цій потужній групі за надання підтримки Україні. Її допомога та рекомендації будуть безцінним внеском у процес забезпечення правосуддя для українських жертв та відбудови нашої держави, – наголосила генпрокурор Ірина Венедіктова.

Технологічний партнер – корпорація Microsoft. Вони безкоштовно допоможуть захистити, проаналізувати та обмінюватися доказами щодо воєнних злочинів з боку Росії.

Дивіться також: Прокурор Міжнародного кримінального суду вже в Україні, – Зеленський