UnityNews in UA

Зеленський закликав донеччан евакуюватися "щоб зменшити вбивство російськими солдатами мирних жителів"

{news-title}
UnityNews Головний редактор UnityNews in UA
Зеленський закликав донеччан евакуюватися "щоб зменшити вбивство російськими солдатами мирних жителів"

Президент України Володимир Зеленський закликав донеччан евакуюватися. Про це він заявив під час відеозвернення, опублікованого 30 липня його пресслужбою.
Він зазначив, що сотні тисяч людей залишаються у зоні бойових дій.

"Багато хто відмовляється виїхати… Але це справді потрібно зробити. Це рішення все одно доведеться ухвалювати. Все одно! Повірте мені. І що раніше це буде зроблено, що більше людей виїде з Донецької області зараз, то менше людей російська армія встигне вбити. Тому, якщо у вас є змога, говоріть, будь ласка, з тими, хто ще залишається в зонах бойових дій на Донбасі. Будь ласка, переконуйте їх, що виїхати потрібно, а особливо якщо це сім’ї з діточками. Якщо у вас є змога допомогти переселенцям – зробіть це", – сказав Зеленський.


Президент нагадав, що уряд ухвалив рішення про обов'язкову евакуацію і Кабмін організовує супровід та виплати евакуйованим.

"Потрібно тільки рішення від самих людей, які досі його не ухвалили для себе. Їдьте, ми допоможемо. Ми – не Росія. Саме тому для нас кожне життя має значення. І ми будемо використовувати всі доступні можливості, щоб урятувати якнайбільше життів і щоб по максимуму обмежити російський терор. На цьому етапі війни для Росії терор – це основна зброя. І тому основне завдання кожного українця, кожного захисника свободи й людяності у світі – робити все, щоб ізолювати державу-терориста і щоб захистити якнайбільше людей від російських ударів", – заявив глава держави.

Читайте нас у Instagram "UnityNews"
Підписуйтесь на нас у Telegram "UnityNews"

Вас зацікавлять також наступні новини


Реклама


Оставить комментарий