UnityNews in UA

Руєвіт - Слов'янська мітологія

{news-title}
СУВ Спілка однодумців
Руєвіт - Слов'янська мітологія

Руєвіт, або Ругевіт — суворий бог невідворотної військової перемоги, нещадний до ворогів. Шанували його північно-західні слов’яни, а храм розташовувався на острові Рюген. Власне, це був просто величезний пурпурний шатер, а не храм: адже Руєвит воїн, а будинок воїна — похідний шатер! Ідол цього бога зроблений був з дуба і представляв собою жахливого велетня з сімома личинами, які усі виходили з однієї шиї і з’єднувалися під одним величезним шоломом. На поясі висіло сім піхв із мечами, а восьмий, голий і двосічний, завжди готовий до бою, Руєвіт тримав управій руці. 


Шанувальники Руєвіта вірували, що якщо знайдеться силач, який зможе вирвати з дерев’яної долоні цей меч, слов’яни будуть переможені своїми ворогами. Але і по цю пору не відшукалося такого багатиря, а тому слов’янські племена завжди не переможні. 

У 1168 році, під час захоплення Аркони датчанами, статуя Руєвіта було зруйновано, і більш не фігурувала в літописних джерелах. Розміри статуї були дійсно вражаючими. Є версія що Єпископ Абсалон зміг дотягнутися стрілою лише до підборіддя.


Читайте нас у Instagram "UnityNews"
Підписуйтесь на нас у Telegram "UnityNews"

Вас зацікавлять також наступні новини


Реклама


Оставить комментарий