UnityNews in UA

Міноборони профінансувало понад 90% «бойових» виплат військовим

{news-title}
UnityNews Головний редактор UnityNews in UA
Міноборони профінансувало понад 90% «бойових» виплат військовим

Міністерством оборони України на 100% профінансовано щомісячне грошове забезпечення військовослужбовців ЗСУ, а також 93,5% «бойових».

Про це повідомила заступник Міністра оборони України Ганна Маляр, передає АрміяInform.

За її словами, ситуація планова, Міністерство оборони профінансувало військовим частинам 100% коштів щомісячного грошового забезпечення та 93,5% «бойових» виплат, з розрахунку 100 тисяч гривень на місяць.

Фінансування військовослужбовців ЗС України відбувається за нормами мирного та воєнного часу, тобто 30 і 100 тисяч гривень відповідно.

Маляр зауважила, що можливі затримки з виплатами можуть бути лише через невчасне або неналежне оформлення документів з боку командирів.

«Це невеликий відсоток, просто буде затримка по виплатах, але вони будуть здійснені після того, як командири у військах нададуть документи. Але гроші на всі ці виплати є», – додала заступник Міністра оборони.


Нагадаємо, через повномасштабну війну з росією, яка, судячи з усього, триватиме і наступного року, майже половину держбюджету на 2023 рік складуть витрати на нацбезпеку та оборону. Величезна сума, як пояснюють експерти, потрібна на виплати грошового забезпечення військовослужбовцям, закупівлю зброї, боєприпасів, амуніції, техніки, мобілізаційні заходи. «Слово і діло» відстежило, як змінювалися витрати України на оборону з 2014 року, коли рф почала свою агресію.

«Слово і діло» також проаналізувало проєкт бюджету на 2023 рік. У нашому матеріалі можна прочитати, на що Україна планує витрачати кошти, звідки очікує надходжень та які основні показники закладено у держбюджеті.


Читайте нас у Instagram "UnityNews"
Підписуйтесь на нас у Telegram "UnityNews"

Вас зацікавлять також наступні новини


Реклама


Оставить комментарий