UnityNews in UA

Фермери, які постраждали від війни, зможуть отримати до 530 000 грн допомоги: умови

{news-title}
UnityNews Головний редактор UnityNews in UA
Фермери, які постраждали від війни, зможуть отримати до 530 000 грн допомоги: умови

Кабінет міністрів на засіданні у вівторок затвердив порядок використання фінансової допомоги фермерам, які постраждали від військової агресії Росії. Про це повідомила пресслужба Мінагрополітики.

Загальна сума програми складає 1,5 млрд грн, вона фінансується коштом бюджетної підтримки Європейського Союзу.

Претендувати на допомогу можуть агровиробники, які обробляють від 1 до 120 га сільськогосподарських угідь або які утримують від 3 до 100 корів.

Безповоротна допомога в розмірі 3100 грн виплачуватиметься за один гектар сільськогосподарських угідь (але не більше 372 000 грн), а також 5300 грн за вирощену дійну корову (але не більше 530 000 грн). Отримати допомогу можна тільки за одним із напрямків.

"Держава спрямує 1,5 млрд грн на підтримку фермерів і сільгоспвиробників. Максимальна бюджетна дотація для власників сільгоспугідь буде складати 372 000 грн, максимальна дотація для одного підприємства на утримання корів — 530 000 грн. Тобто ми продовжуємо політику підтримки малих і середніх фермерів", — прокоментував рішення уряду прем'єр Денис Шмигаль.

Подати заявку можна з 1 вересня 2022 року.

Гроші виплачуватимуть через Український державний фонд підтримки фермерських господарств фермерським господарствам й іншим виробникам, які зареєструвалися у Державному аграрному реєстрі.

  • У червні Кабінет міністрів анонсував запуск програми безповоротної грантової підтримки малого й середнього бізнесу під назвою єРобота. Вона передбачає, зокрема, часткову компенсацію вартості створення теплиць і підтримку створення нових садів.

Читайте нас у Instagram "UnityNews"
Підписуйтесь на нас у Telegram "UnityNews"

Вас зацікавлять також наступні новини


Реклама


Оставить комментарий