UnityNews in UA

Україна отримала від Німеччини грант на €1 млрд.

{news-title}
UnityNews Головний редактор UnityNews in UA
Україна отримала від Німеччини грант на €1 млрд.

Усього з початку війни Україна вже отримала від Німеччини €1,3 млрд. для підтримки фінансово-бюджетної системи


Грант Федеративної республіки Німеччина у розмірі €1 млрд надійшов до держбюджету України. Виручені кошти будуть спрямовані на фінансування першочергових бюджетних видатків під час воєнного стану. Про це йдеться у  повідомленні Міністерства фінансів України.

"Грантові кошти були перераховані до державного бюджету через спеціальний адміністративний рахунок, відкритий Міжнародним валютним фондом для спрямування грошей країн-донорів на допомогу Україні", – уточнюється в повідомленні.

Це стало реалізацією раніше підписаного документа – 24 червня міністр фінансів Сергій Марченко та Федеральний міністр фінансів Німеччини Крістіан Лінднер підписали міжурядову угоду про надання Україні €1 млрд. грантового фінансування. Усього з початку війни Україна вже отримала від Німеччини €1,3 млрд. для підтримки фінансово-бюджетної системи.

Також минулого тижня було отримано €446,8 млн кредиту від Світового банку (СБ) із гарантією Великобританії на €424,6 млн, грант США на $1,3 млрд через мультидонорський рахунок СБ та кредит Японії на суму еквівалентну приблизно $500 млн.

У липні очікується надходження другого траншу гранту від США орієнтовно на $1,3 млрд та кредиту ЄС на €1 млрд. Крім того, Норвегія передасть Україні допомоги на €1 млрд до кінця року.

Як повідомляв GMK Center, міжнародні партнери з початку війни Росії проти України вже перерахували для покриття дефіциту держбюджету $7,4 млрд, а загальний обсяг заявленої фінансової допомоги Україні станом на середину червня складає $30 млрд. До третини з них – гранти, які не повернулися.


Читайте нас у Instagram "UnityNews"
Підписуйтесь на нас у Telegram "UnityNews"

Вас зацікавлять також наступні новини


Реклама


Оставить комментарий